Afspraak maken

Blog

Het geheim van pilates - meer dan alleen een sterk en soepel lijf

  • Home
  • Blog
  • Het geheim van pilates - meer dan alleen een sterk en soepel lijf

Het geheim van pilates - meer dan alleen een sterk en soepel lijf


Tijd om lichaam en geest tot rust te laten komen

De meeste mensen weten wel dat hun leven vaak te hectisch is, dat ze nauwelijks toekomen aan een moment voor zichzelf naast het drukke werk, gezinsleven en sociale leven dat ze leiden. Sporten is dan ook vaak een uitlaatklep voor stress en spanning. Maar wat als je door je klachten niet meer kan sporten? Of als je klachten door je sport verergeren? Of als je helemaal niet houdt van de gym? Dan is het tijd voor een verantwoorde en stimulerende trainingsmethode die je lichaam en geest traint en in balans brengt met elkaar.

Pijnvrij bewegen

Toen ik niet meer kon dansen en op krukken rondliep leek de wereld plots een stuk minder rooskleurig. Ik dacht vaak dat ik nooit meer zou kunnen dansen. Ik ben toen gaan zoeken naar een bewegingsmethode waarin ik me uitgedaagd voelde, maar tegelijk ook mijn lichaam kon respecteren. Pilates heeft me opnieuw pijnvrij leren bewegen, mijn belastbaarheid vergroot en me soepeler en krachtiger gemaakt dan ooit.

Meer dan een sterk, soepel en gestroomlijnd lijf

Vandaag de dag gebruik ik de pilates methode om steeds dichter bij mezelf te komen en mijn lichaam te geven wat het nodig heeft. Pilates beoefenen geeft rust, een moment van verbinding met mezelf. Je kan het vergelijken met het kijken naar een film van jezelf in 2-D of 3-D.

De 2-D versie focust op hoe je eruit ziet, op wat je doet. De 3-D versie is met aandacht voor hoe jij je voelt en de manier waarop je iets doet. Deze versie geeft veel informatie over hoe het met je gaat en wat je nodig hebt om in balans te blijven. Wanneer je de training hierop afstemt, voorkom je klachten en bevorder je jouw vitaliteit en geluk.

Pilates als een manier van gezond en bewust leven

Je kan de vertaalslag doortrekken naar je leven. Wanneer je bewust leeft, met aandacht voor lichaam en gevoel en jouw activiteiten hierop afstemt, leg je de basis voor een gezond en vreugdevol leven. Uiterlijke kracht en succes zijn uiteindelijk een resultaat van een ontspannen lichaam en een aandachtige en positieve geest.

Elise – een trainer in hart en nieren

Intussen geeft ik alweer 15 jaar pilates les. In de loop der jaren is de manier waarop ik lesgeef en hoe ik de waarde van de methode zie enorm veranderd. Dit komt deels door mijn eigen ervaringen alsook door mijn medische studie tot osteopaat en mijn verdieping in de impact van de psyche op de gezondheid. Ik zie het dan ook als mijn missie mensen op weg te helpen naar een optimale gezondheid en hen in staat te stellen weer zelf de regie over hun leven te voeren.

Ervaar zelf het verschil - start actie Haarlem

Ik nodig je graag uit om zelf te ervaren wat de pilates methode voor jou betekent. Naar aanleiding van het verhuizen van mijn pilates lessen van Amsterdam naar Haarlem geef ik op 6 september 2016 een GRATIS introductie inclusief proefles pilates in Haarlem.

Wil je trainen bij een van de beste pilates trainers, die medisch onderlegd is, je lichaam kan zien en voelen en weet wat jij anders kan doen om het beste uit jezelf te halen? Wil jij ook soepeler en sterker worden, pijnvrij kunnen bewegen en meer ontspanning en energie ervaren? Wacht dan niet langer en reserveer nu jouw plekje op deze eenmalige GRATIS actie!


Inschrijven GRATIS introductie - inclusief proefles.


Op een gezondere en blijere wereld!

Elise


PS: Deel dit artikel met jouw netwerk door op Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+ en Email knoppen te klikken, want zo kunnen kennissen en vrienden in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren. Dank je wel!Onderwerpen
pilates haarlem souplesse kracht energie body mind workout lichaamsbewustzijn ontspannen
Deel dit artikel

Gesprek laden