Afspraak maken

Coaching bij stress- en spanning gerelateerde klachten

Het lichaam spreekt

Meestal komen mensen met onverklaarbare lichamelijke klachten eerst mijn osteopathie praktijk binnen. In de loop der jaren heb ik ontdekt dat het lichaam zelf laat zien wat je nodig hebt zowel om te helen alsook om ten volle te leven. Klachten kunnen zelfs wegwijzers zijn op het pad naar gezondheid en vitaliteit.

Aan de basis van veel van deze klachten zitten overlevingsstrategien. Je kan dit zien als een imprint van gedrag in de houding, die voelbaar is in het weefsel en zichtbaar wordt in beweging of relatie tot anderen. Je kunt hierbij denken aan: je schrap zetten, je poot stijf houden, ergens je buik van vol hebben of gebukt gaan onder het leven.

Meestal zijn we ons niet van bewust van deze houdingen maar reageert het lichaam op deze wijze wanneer het lichaam stress ervaart of zich onveilig voelt. Echter wat we wel merken is een tintelende arm, stijfheid in de benen, pijn in de rug etc.


Lichaam en geest zijn niet los van mekaar te bekijken

Naast fysieke aspecten bevat deze strategie ook emotionele, mentale en sociale componenten. Of anders gezegd, tijdens een osteopathisch intake gesprek merk ik dat er meestal veel meer speelt dan een fysieke blokkade of pijn alleen.

Fysieke spanningen en klachten vertalen zich ook via problemen of uitdagingen op emotioneel en mentaal vlak, binnen relaties, op het werk of in de beleving van intimiteit en seksualiteit.


Samen beter: van klacht naar kracht

Als osteopaat maak ik direct contact met het weefsel en nodig uit tot zelfregulatie. Als coach nodig ik je graag uit tot bewustwording van jouw strategie, heling en transformatie.


Boek jouw (online) coaching sessie