Afspraak maken

Werkwijze

Op weg naar een optimale gezondheid

  Het eerste consult: de intake

  Een osteopatisch consult bestaat uit een vraaggesprek, onderzoek, behandeling en eventueel advies.

  Intake gesprek

  Tijdens het intakegesprek komen aan de hand van het opgestuurde intakeformulier je klacht of klachten, je medische voorgeschiedenis, je gesteldheid en levensstijl aan de orde. Zo ontstaat een kader voor de klacht en een beeld van jou als persoon.

  Onderzoek

  Ongeacht de aard van de klacht onderzoekt de osteopaat je uitvoerig, van top tot teen. Voor dit onderzoek gebruikt de osteopaat uitsluitend de handen, leest je lichaam en gaat op zoek naar bewegingsbeperkingen of verstoringen van het bewegingsapparaat, de organen, het hoofd en de wervelkolom. Daarna worden onderlinge verbanden tussen de verstoringen gezocht om zo de oorzaak van de pijn te vinden. Je lichaam geeft eigenlijk zelf aan waar die te vinden is.

  Behandeling

  Vervolgens mobiliseert de osteopaat met zachte handbewegingen het vastzittende bindweefsel. Het zelfhelend vermogen doet nu de rest en brengt het lichaam naar een gezonder evenwicht.

  De aard en diepte van de behandeling stemt de osteopaat af op de beschikbare energieën van/in je lichaam op dat moment. Elise werk vanuit stilte en luistert goed naar wat je lichaam vertelt, naar wat bijvoorbeeld de behoeften van je lichaam zijn.

  Advies

  Het advies kan een verdere osteopatische behandeling behelzen. Hierbij spelen de aard van de klachten, de persoonlijke omstandigheden en de ontvankelijkheid voor de osteopatische behandelwijze een rol.

  Ook kun je advies krijgen over hoe je zelf het herstel kunt ondersteunen en hernieuwing van de klachten kunt voorkomen. Dit kan betrekking hebben op houding en beweging van het lichaam, rekoefeningen, krachttraining, ademhaling, ontspanning of mentale instelling.

  Als zou blijken dat bijvoorbeeld voedingsadvies of psychische ondersteuning bij kan dragen aan het verbeteren van je gezondheid, verwijst de osteopaat door naar desbetreffende collega’s.

  Verslag

  De bevindingen, de interpretatie en het voorlopige behandelplan neemt de osteopaat mondeling met je door.

  Als je een geschreven verslag wilt hebben dan kan dat. De kosten worden berekend volgens het standaardtarief.


  Vervolgtraject

  Een vervolg consult bestaat uit een vraaggesprek, onderzoek, behandeling en eventueel advies.

  Per consult monitor ik je voortgang en bepalen we samen steeds of een verdere behandeling wenselijk is.

  Vaak treedt er na twee of drie sessies een duidelijke verbetering op. In bepaalde gevallen zijn de klachten dan zelfs al verdwenen.

  Gemiddeld zijn drie tot acht behandelingen nodig, met een interval van drie tot zes weken.


  • Elise zoekt intensief in je lichaam naar verstoorde verbindingen waar klachten uit voortkomen en legt heel goed uit wat ze doet. Ik heb nu eigenlijk geen klachten meer maar kom nog een paar keer per jaar bij haar voor een "onderhoudsbeurt" om mijn lijf zoveel mogelijk klachtenvrij te houden!
   – Arita Poldervaart (52)
  • Elise zelf is een prettig, rustig persoon. De behandelingen door haar zijn met aandacht en rust, wat ik erg prettig vind. Ze komt professioneel en kundig over. Zoek je een goede fijne osteopaat dan kan ik haar zeker aanbevelen!
   – Marleen
  • Na vier jaar rond gelopen te hebben met steeds erger wordende rug- en nekklachten en na vele behandelingen gehad te hebben in zowel de reguliere zorg als alternatieve zorg, kwam ik terecht bij Osteopaat Elise Pattyn. Dankzij haar goede diagnose en behandelingen gaat het eindelijk weer de goede kant op met mijn gewrichts- en pijnklachten.
   – Karin Ammerlaan-Roest (39)
  • Elise heeft een natuurlijk inzicht en vermogen om te helen in de ruimste zin van het woord. Invoelend, deskundig en met aandacht klachten verhelpen. Zeer aan te bevelen!
   – Marjanne De Groot
  • Het was bijzonder om te merken dat de gevoelige plekken in de buikregio door de behandelingen minder gevoelig werden en dat daardoor mijn rugklachten afnamen. Veel rugklachten komen namelijk vanuit de buik, heb ik geleerd. En door de behandeling kwam mijn bekken weer meer in balans. Ook dit was duidelijk voelbaar.
   – Marleen
  • Elise is zeer kundig en heeft de gave om goed contact te maken en je volledig op je gemak te laten voelen. Haar behandelingen zijn heel effectief. Ik functioneer veel beter en voel mij gezonder.
   – D. 't Hooft (67)
  • Elise is een bijzonder prettige persoonlijkheid en enorm kundig, echt iemand in wie je je vertrouwen kunt stellen.
   – Arita Poldervaart (52)
  • Al na de eerste behandeling was er minder pijn. De verbeteringen hielden ook stand. Na de tweede behandeling namen mijn buik- en maagklachten nog meer af.
   Inmiddels heb ik drie sessies gehad en mijn gezondheid en levenslust zijn aan het groeien.
   – Regina Tjon Kwan Paw (1972)
  • Elise is een zeer goede osteopathische deskundige, met een diep lichaams/geest gevoel en aanpak. Heb fantastische ervaringen met haar, aanrader!
   – Hèlen Vink (1968)
  • Ik had last van mijn nek met uitstraling naar mijn arm en door haar 'bevoelingen' ben ik ook zelf beter gaan luisteren naar mijn lichaam. Natuurlijk komt het allemaal uit jezelf hoe je sterker wordt, maar een juiste behandeling is daarbij noodzakelijk. Osteopathie heeft mij van de pijn afgebracht.
   – Mirije Nolta (42)
  • Bij Elise ben ik letterlijk in goede handen. Mijn klachten namen ook spoedig af en dat gaf me een goed gevoel.
   – Paul Winters (53)
  • Wat ik fijn vind aan Elise als osteopaat is dat ik me meteen bij haar om m’n gemak voelde. Ik was erg onder de indruk van Elise's kundigheid en kennis over de werking van het lichaam. De behandelingen hebben me niet alleen heel erg goed gedaan, ze hebben me zelfs veel over m’n eigen lichaam geleerd.
   – Mariska Gunsing (25)
  • Ik ben via een vriendin bij Elise terechtgekomen voor mijn klachten, veroorzaakt door Post Traumatisch Stress Syndroom (spanning in mijn lijf, darmklachten, paniek- en angstgevoelens). Ik had al ervaring met diverse andere geneeswijzen, maar door Elise ben ik enorm enthousiast geworden over Osteopathie, in het algemeen, maar met name over Elise.
   – N. de Groot (37)
  • Ik heb verschillende klachten gehad en altijd in het buikgebied. Buikpijn, menstruatiepijn, darmklachten, noem het maar op. Ik merk dat wanneer ik psychische spanningen heb, deze zich ook in mijn buik vastzetten. Na een behandeling van Elise voel ik me als herboren.
   – Saida Prins (35)
  • Thanks to Elise, I am now fitter, stronger, happier and pain free. I really feel like I now have my life back. I can not thank and recommend Elise enough.
   – Kev Ward
  • In haar werk is zij heel secuur, schept vertrouwen en weet goed waar zij het over heeft. Bij de eerste behandeling legde Elise duidelijk uit wat zij gaat doen. Ik merkte al vrij snel een ontspannen gevoel, zowel in de rug als in de buikstreek. Na de 2e behandeling, die net zo prettig en uitgebreid was als de eerste merkte ik echt verbetering van mijn rugklachten.
   – Liesbeth van Dijk (61)
  • De osteopathiebehandeling bij Elise maakte mij - voor het eerst - bewust van een onderlinge samenhang in mijn lichaam. Als bijvoorbeeld de balans in mijn organen verstoord is, kan dat elders zijn uitwerking hebben. Na de eerste behandeling voelde mijn lichaam lichter en schoner.
   – Brigitte Pesch
  • Elise doet een zeer zorgvuldige analyse, waardoor ze bij mij vertrouwen wekte en ik mij al snel op mijn gemak voelde. Tijdens haar behandeling is ze serieus, geconcentreerd en zeer kundig. Ik voel ook echt meteen dat er iets gebeurt. Ik weet niet hoe ze het doet, maar ze maakt ruimte in mijn lijf, heft blokkades op en geeft me weer vertrouwen in mijn lijf.
   – N. de Groot (37)
  • De kracht van Elise is haar rust. Ze weet de juiste vragen te stellen om je op je gemak te laten voelen. Ik had de indruk dat zij een knop bij me omzette om te herstellen.
   – Mirije Nolta (42)
  • Ik ben een actieve vrouw van 55 jaar met meerdere gezondheidsproblemen: een schildklierziekte van Graves, op meerdere plekken artrose en al vele jaren fibromyalgie. Na jaren tamelijk vergeefs uitproberen van verschillende therapieën, was daar Elise met osteopathie. Ik wenste dat zij eerder op mijn pad was gekomen. Na de behandeling functioneer ik een aantal weken beter.
   – Corry Rossewij (55)
  • Er zijn vele therapieën beschikbaar. Voor mij is osteopathie een goede keuze geweest. Ik kan osteopathie een iedereen aanraden, in het bijzonder Elise.
   – Regina Tjon Kwan Paw (1972)
  • Bij Elise ben je in zeer goede handen. Deskundige diagnostiek waardoor mijn klachten zijn verdwenen. Elise heeft bovendien een prettige manier van ondervragen waardoor je je al heel snel op je gemak voelt. Ik beveel Elise van harte aan!
   – Marjanne De Groot
  • De ziekenhuisdokters noch de huisarts hadden mij gewaarschuwd voor de overblijvende pijn na mijn longoperatie, noch hadden ze iets gezegd over beschikbaarheid van goede behandelingsmethoden. Nu, eindelijk, had ik Elise gevonden.
   – Peter van der Werff (74)
  • Wat ik bijzonder vind aan de behandelingen bij Elise, is dat ze je lichaam behandelt volgens een holistisch principe. Wat ik mis in de reguliere westerse gezondheidszorg, is dat ze het lichaam niet als één geheel zien, terwijl alles juist met elkaar is verbonden.
   – Mariska Gunsing (25)