Afspraak maken

Testimonials

Ervaringen van cliënten

Testimonials osteopathie

Blaasontstekingen - pijnlijke menstruatie - buikpijn - maagzuur - na operatie ovariumcyste
Mijn naam is Regina en ik ben schoonheidsspecialiste en cuppingtherapeute. Het volgende heb ik zelf mogen ervaren. Lees mijn verhaal.
Ik ben 3 jaar geleden geopereerd aan een ovariumcyste via een kijkoperatie. Van buiten zie je geen littekens, maar van binnen zijn er vanzelfsprekend verwondingen geweest, onder andere littekenweefsel en verklevingen.
Na de operatie kreeg ik last van terugkerende blaasontstekingen, pijnlijke menstruatie, buikpijn en brandend maagzuur. Ik liep bij de fysio gedurende meer dan een jaar, maar het gewenste resultaat bleef uit. Dit gaf geen hoop, maar bracht slaapklachten met zich mee.
Totdat ik ging zoeken naar andere oplossingen en terecht kwam bij osteopaat Elise Pattyn. Lezen over osteopathie deed me denken aan dieptemassage bij de Javanen (bekend in onder andere Suriname). Ik weet dat het goed is en je de organen op hun “plek” masseert .
Elise stelde me een heleboel vragen over mijn gezondheid en begreep mijn zorgen. Toen zei ze: “daar kan wel wat aan gedaan worden“. Haar woorden gaven me hoop. Ik ging op de bank liggen en kreeg mijn eerste behandeling van ongeveer 1,5 uur.
Ze keek naar mijn houding en masseerde diep in weefsel op de plekken van de operatie, het deed een beetje zeer natuurlijk maar het was te doen. Tijdens de massage kwamen ook emoties los van de operatie, wat een verlichting!!
Al na de eerste behandeling was er minder pijn. De verbeteringen hielden ook stand tot mijn tweede afspraak bij haar die pas 2 weken later plaats vond. Na de tweede behandeling namen mijn klachten nog meer af.
Inmiddels heb ik drie sessies gehad en mijn gezondheid en levenslust zijn aan het groeien. Er zijn vele therapieën beschikbaar. Voor mij is osteopathie een goede keuze geweest. Ik kan osteopathie een iedereen aanraden, in het bijzonder Elise.
– Regina Tjon Kwan Paw (1972)

Gespannen middenrif - galblaas - gejaagdheid - schouder- en nekklachten
Na een periode met veel spanning en pijn in mijn middenrif, met name de galblaas, kwam ik bij Elise terecht, en wat ben ik blij met haar. Wat zij doet noem ik toveren met haar handen! Door o.a. het middenrif te manipuleren, door bewustwording van mijn gedrag en door ook thuis oefeningen te doen komt er steeds meer ruimte en ontspanning in die streek. De verkramping neemt af. Na de behandeling komen er soms emoties vrij en ben ik het gejaagde gedrag waar ik vaak last van heb kwijt. Bevrijdend! Ook voor nek/schouderklachten kan ik intussen bij haar terecht. Daarnaast volg ik met veel plezier haar pilateslessen. Elises holistische benadering vind ik bijzonder prettig en wijst me niet alleen op fysieke aspecten, maar ook op emotionele. De rustige muziek tijdens de behandelingen draagt bij aan een ontspannen sfeer. Elises vertrouwenwekkende aanpak kan ik iedereen aanraden.
– Monique Eggermont (1952)

Snel resultaat - Goede handen
Met osteopathie heb ik al sinds 2003 goede ervaringen. Sinds maart van dit jaar ben ik onder behandeling bij Elise. Mijn klachten namen spoedig af en dat gaf me een goed gevoel.
Elise geeft voor, tijdens en na de behandeling steeds goed aan wat ze doet en waarom ze het doet. Ook geeft ze gevraagd en ongevraagd adviezen om de resultaten van haar behandelingen optimaal te laten zijn. Kortom, bij Elise ben ik letterlijk in goede handen.
– Paul Winters (53)

Gevoelige huid en darmen
Vorig jaar heb ik vier osteopathie behandelingen gehad van Elise voor mijn gevoelige huid en darmen. Wat ik bijzonder vind aan de behandelingen bij Elise, is dat ze je lichaam behandelt volgens een holistisch principe. Wat ik mis in de reguliere westerse gezondheidszorg, is dat ze het lichaam niet als één geheel zien, terwijl alles juist met elkaar is verbonden. Ik keek zelfs naar de behandelingen van Elise uit, omdat ze me intensieve buikmassages gaf, die soms wat pijnlijk waren, maar op een gekke manier heel erg goed voelden. De basis van veel van mijn lichamelijke klachten lag namelijk in mijn darmen. Wat ik fijn vind aan Elise als osteopaat is dat ik me meteen bij haar om m’n gemak voelde. Daarbij was ik erg onder de indruk van haar kundigheid en kennis over de werking van het lichaam. De behandelingen hebben me niet alleen heel erg goed gedaan, ze hebben me zelfs veel over m’n eigen lichaam geleerd.
– Mariska Gunsing (25)

Chronische rugklachten
Aangezien ik langdurig rugklachten had ben ik op zoek gegaan naar een andere behandeling dan de chiropractor die ik al verschillende keren bezocht had. Ik had behoefte aan een andere aanpak om de rug klachten langdurig te verminderen.
Bij de eerste behandeling legde Elise duidelijk uit wat zij gaat doen. In haar werk is zij heel secuur, schept vertrouwen en weet goed waar zij het over heeft. De behandeling was zeer uitgebreid en ontspannen.
Ik merkte al vrij snel een ontspannen gevoel, zowel in de rug als in de buikstreek. Ik omschrijf het als ruimte in mijn lichaam.
Na de 2e behandeling, die net zo prettig en uitgebreid was als de eerste merk ik echt verbetering. Zij heeft mij ook adviezen gegeven om de rugklachten, die ik door mijn werk steeds krijg, te verminderen.
Ik kijk uit naar de volgende behandeling omdat ik nu merk dat we naar een oplossing van mijn rugklachten gaan. Elise is zeer gedreven in haar werk en zeer prettig om als therapeut te hebben.
– Liesbeth van Dijk (61)

Rugpijn – herstel na rug hernia
Before I met Elise I had been suffering with severe back pain for 2 years. I had tried everything including having a personal trainer, chiropractor and physiotherapist, but I still kept on having set backs, which was very painful physically and even more so emotionally. But thanks to Elise, I am now fitter, stronger, happier and pain free. I really feel like I now have my life back. I can not thank and recommend Elise enough.
– Kev Ward

Nekpijn met uitstraling naar de arm - nekhernia
De kracht van Elise is haar rust. Of omgekeerd Ze weet de juiste vragen te stellen om je op je gemak te laten voelen. Ik had de indruk dat zij een knop bij me omzette om te herstellen. Natuurlijk komt het allemaal uit jezelf hoe je sterker wordt, maar een juiste behandeling is daarbij noodzakelijk.
Ik had last van mijn nek met uitstraling naar mijn arm en door haar 'bevoelingen' ben ik ook zelf beter gaan luisteren naar mijn lichaam. Osteopathie heeft mij van de pijn afgebracht.
Elise, nogmaals dank dat je met geleerd hebt het beste uit mezelf te halen.
– Mirije Nolta (42)

Goed functioneren van organen en hele lichaam
Mijn ervaringen met de osteopathie behandeling bij Elise Pattyn zijn heel positief. Zij is zeer kundig en heeft de gave om goed contact te maken en je volledig op je gemak te laten voelen. Haar behandelingen zijn heel effectief en zorgen voor het goed in balans laten functioneren van mijn organen en uiteindelijk mijn hele lichaam. Ik heb veel baat bij haar osteopathie. Door de combinatie van mesologie en osteopathie functioneer ik veel beter en voel ik mij gezonder.
– D. 't Hooft (67)

Stijve schouder - menstruatieklachten -onderhoudsbeurt
Ik had al enige tijd last van een stijve schouder wat mij belemmerde in mijn dagelijks leven. Er werd mij aangeraden om eens een osteopathiebehandeling te doen bij Elise. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten en vond de behandeling erg verrassend. Osteopathie werkt namelijk erg van binnenuit. Elise zoekt intensief in je lichaam naar verstoorde verbindingen waar klachten uit voortkomen en legt heel goed uit wat ze doet. Ik merkte al snel dat mijn schouder soepeler werd en "en passant" heeft ze ook menstruatieklachten aangepakt. Ik heb nu eigenlijk geen klachten meer maar kom nog een paar keer per jaar bij haar voor een "onderhoudsbeurt" om mijn lijf zoveel mogelijk klachtenvrij te houden! Elise is een bijzonder prettige persoonlijkheid en enorm kundig, echt iemand in wie je je vertrouwen kunt stellen.
– Arita Poldervaart (52)

Vaginale verzakking - blaasontsteking - stijve nek
Van februari tot juni 2015 ben ik vier keer bij Elise geweest, omdat ik klachten had door een teruggekomen vaginale verzakking na een operatie. Daardoor had ik steeds blaasontstekingen, terwijl er met mijn urine niets aan de hand was. Elise onderzocht mij de eerste keer heel grondig, en ik was verbaasd wat zij allemaal met haar handen, helemaal zonder apparaten of meetinstrumenten, kon voelen. Een ander probleem dat ik haar voorlegde was mijn wel heel vaak stijve nek. Het bleek dat er her en der structuren niet optimaal gesitueerd waren in mijn lichaam, en dat er daardoor een grote druk op de “onderste regionen” kwam, waar mijn klachten deels verklaard door werden. Elise begon niet bij het probleemgebied maar pakte het gestructureerd aan. Alles hangt met alles samen, dus eerst moest er op een andere plaats gewerkt worden.

In de vier sessies heeft Elise mij behandeld met bepaalde handgrepen. Tijdens de periode van de osteopatische behandeling ben ik ook door een gynaecoloog behandeld, die mij medicijnen voorschreef. Ik ben ervan overtuigd dat de twee behandelmethoden samen mij van mijn klachten afgeholpen hebben. Met mijn nek gaat het ook veel beter nu! Ik vind Elise heel kundig overkomen; ze weet wat ze doet. Dus hartelijk dank, Elise!!
– Irene Nieboer (56)