Testimonials

Ervaringen van cliënten

Testimonials osteopathie

Schouderpijn en stijfheid na longoperatie - pleuritis
Ze buigt mijn elleboog, zwaait mijn arm heen en weer, geeft me een effen blik en zegt:
‘Niks aan de hand met je schouder.’
‘Maar ik heb daar nog altijd pijn, sinds mijn longoperatie twee jaar geleden,’ zeg ik.
‘OK,’ zegt ze, ‘ik ga nu naar je ingewanden, als je het niet erg vindt.’
De ziekenhuisdokters noch de huisarts hadden mij gewaarschuwd voor de overblijvende pijn, noch hadden ze iets gezegd over beschikbaarheid van goede behandelingsmethoden. Nu, eindelijk, had ik Elise gevonden.

Ze zegt: ‘De stijfheid rond je rechterlong heeft te maken met je hele slijmvliessysteem. Verstoringen in dit systeem komen vaak voort uit het verkeerd functioneren van je ingewanden. Emoties tasten heel makkelijk de gevoelige en complexe flora daar aan. Ook de operatie en daarmee verbonden emoties kunnen de werking van de darmen hebben beïnvloed. Dus ik ga nu eerst naar je ingewanden. Het gaat vooral om voelen, goed voelen. Oh, ja, ik voel daar stijfheid of hardheid, vooral in je dikke darm. Ik ga dat gebied nu masseren. Op die manier komt er ook meer beweeglijkheid in het weefsel van je long en schouder.’

Dat was een half jaar geleden. Nu kan ik mijn schouder bijna in alle richtingen bewegen en het voelt licht. Elise deed geweldig werk.
– Peter van der Werff (74)

Chronische nek- en rugklachten
Na vier jaar rond gelopen te hebben met steeds erger wordende rug- en nekklachten en na vele behandelingen gehad te hebben in zowel de reguliere zorg als alternatieve zorg, kwam ik terecht bij Osteopaat Elise Pattyn. Dankzij haar goede diagnose en behandelingen gaat het eindelijk weer de goede kant op met mijn gewrichts- en pijnklachten. Ik begon voordat ik Elise leerde kennen steeds banger te worden dat mijn klachten alleen maar zouden verergeren en ik voor mijn 40e levensjaar bijna niet meer zou kunnen lopen en slapen, maar door de behandelingen bij Elise begin ik er weer vertrouwen in te krijgen dat mijn klachten steeds verder zullen verminderen en mogelijk zelfs zullen gaan verdwijnen. Inmiddels slaap ik weer prima en heb bijna geen pijn meer. Ook kan ik me inmiddels soepeler bewegen. Ik zie de toekomst weer zonniger tegemoet.
– Karin Ammerlaan-Roest (39)

Bekken- en rug problematiek tijdens en na zwangerschap
Na mijn zwangerschap bleef ik rugklachten houden waarvoor ik uiteindelijk naar fysiotherapie ben gegaan. Met oefeningen en massage veranderden de klachten wel, maar echt overgaan deden ze niet. Op aanraden van een collega heb ik toen een afspraak gemaakt bij Elise. In mijn zwangerschap had ik last van mijn bekken en dan met name mijn schaambotje. Het was net alsof dit scheef was gaan staan.

Na de eerste behandeling was er nog niet heel veel verschil. Wel had ik het idee dat er veel beter naar de oorsprong van de klacht werd gekeken en hoe die op te lossen. Elise constateerde inderdaad dat mijn onderrug en bekken niet helemaal in balans waren.

Na de tweede behandeling merkte ik direct een groot verschil. Vlak na de behandeling voelde het allemaal wat beurs aan. Maar na enkele dagen had ik bij tijden eindelijk weer helemaal geen last van mijn onderrug.

Het was bijzonder om te merken dat de gevoelige plekken in de buikregio door de behandelingen minder gevoelig werden en dat daardoor mijn rugklachten afnamen. Veel rugklachten komen namelijk vanuit de buik, heb ik geleerd. En door de behandeling kwam mijn bekken weer meer in balans. Ook dit was duidelijk voelbaar.

Elise zelf is een prettig, rustig persoon. De behandelingen door haar zijn met aandacht en rust, wat ik erg prettig vind. Ze komt professioneel en kundig over.

Kortom: zoek je een goede fijne osteopaat dan kan ik haar zeker aanbevelen!
– Marleen

Stijve schouder - menstruatieklachten -onderhoudsbeurt
Ik had al enige tijd last van een stijve schouder wat mij belemmerde in mijn dagelijks leven. Er werd mij aangeraden om eens een osteopathiebehandeling te doen bij Elise. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten en vond de behandeling erg verrassend. Osteopathie werkt namelijk erg van binnenuit. Elise zoekt intensief in je lichaam naar verstoorde verbindingen waar klachten uit voortkomen en legt heel goed uit wat ze doet. Ik merkte al snel dat mijn schouder soepeler werd en "en passant" heeft ze ook menstruatieklachten aangepakt. Ik heb nu eigenlijk geen klachten meer maar kom nog een paar keer per jaar bij haar voor een "onderhoudsbeurt" om mijn lijf zoveel mogelijk klachtenvrij te houden! Elise is een bijzonder prettige persoonlijkheid en enorm kundig, echt iemand in wie je je vertrouwen kunt stellen.
– Arita Poldervaart (52)

Buikpijn - menstruatiepijn - darmklachten - spanningen
Ik voelde me snel vertrouwd en op mijn gemak bij Elise. Ik heb verschillende klachten gehad en altijd in het buikgebied. Buikpijn, menstruatiepijn, darmklachten, noem het maar op.
Na een behandeling van Elise voel ik me als herboren. Ik merk dat wanneer ik psychische spanningen heb, deze zich ook in mijn buik vastzetten. Elise verbindt ook het lichamelijke en psychische met elkaar en ze luistert heel goed. Soms werkt ze in de buik regio, andere keren behandelt ze wat hoger waardoor ik meer ruimte ervaar in mijn onderbuik. Termen zoals loslaten en je ruimte innemen zijn vaak aan bod gekomen. Nu kom ik alleen nog wanneer ik weer last heb maar alles is zo goed als weg. Ik kan haar heel erg aanraden, Elise is echt iemand aan wie je jezelf kunt toevertrouwen.
– Saida Prins (35)

Snel resultaat - Goede handen
Met osteopathie heb ik al sinds 2003 goede ervaringen. Sinds maart van dit jaar ben ik onder behandeling bij Elise. Mijn klachten namen spoedig af en dat gaf me een goed gevoel.
Elise geeft voor, tijdens en na de behandeling steeds goed aan wat ze doet en waarom ze het doet. Ook geeft ze gevraagd en ongevraagd adviezen om de resultaten van haar behandelingen optimaal te laten zijn. Kortom, bij Elise ben ik letterlijk in goede handen.
– Paul Winters (53)

Post traumatisch stress syndroom - spanning in lijf - darmklachten - paniek-en angstgevoelens - gouden handjes
‘Gouden handjes’
Ik ben via een vriendin bij Elise terechtgekomen voor mijn klachten, veroorzaakt door Post Traumatisch Stress Syndroom (spanning in mijn lijf, darmklachten, paniek- en angstgevoelens). Ik had al ervaring met diverse andere geneeswijzen, maar door Elise ben ik enorm enthousiast geworden over Osteopathie, in het algemeen, maar met name over Elise.

Elise doet een zeer zorgvuldige analyse, waardoor ze bij mij vertrouwen wekte en ik mij al snel op mijn gemak voelde. Tijdens haar behandeling is ze serieus, geconcentreerd en zeer kundig. Ik voel ook echt meteen dat er iets gebeurt. Ik weet niet hoe ze het doet, maar ze maakt ruimte in mijn lijf, heft blokkades op en geeft me weer vertrouwen in mijn lijf.

Na een consult gebeurde het soms dat mijn klachten eerst verergerden, maar al na twee behandelingen merkte ik verbetering. Ik ben nu een half jaar onder behandeling en voel me steeds beter.

Ik kan iedereen aanraden een behandeling te proberen. Grote kans dat je bij haar terugkomt!
– N. de Groot (37)

Gevoelige huid en darmen
Vorig jaar heb ik vier osteopathie behandelingen gehad van Elise voor mijn gevoelige huid en darmen. Wat ik bijzonder vind aan de behandelingen bij Elise, is dat ze je lichaam behandelt volgens een holistisch principe. Wat ik mis in de reguliere westerse gezondheidszorg, is dat ze het lichaam niet als één geheel zien, terwijl alles juist met elkaar is verbonden. Ik keek zelfs naar de behandelingen van Elise uit, omdat ze me intensieve buikmassages gaf, die soms wat pijnlijk waren, maar op een gekke manier heel erg goed voelden. De basis van veel van mijn lichamelijke klachten lag namelijk in mijn darmen. Wat ik fijn vind aan Elise als osteopaat is dat ik me meteen bij haar om m’n gemak voelde. Daarbij was ik erg onder de indruk van haar kundigheid en kennis over de werking van het lichaam. De behandelingen hebben me niet alleen heel erg goed gedaan, ze hebben me zelfs veel over m’n eigen lichaam geleerd.
– Mariska Gunsing (25)

Blaasontstekingen - pijnlijke menstruatie - buikpijn - maagzuur - na operatie ovariumcyste
Mijn naam is Regina en ik ben schoonheidsspecialiste en cuppingtherapeute. Het volgende heb ik zelf mogen ervaren. Lees mijn verhaal.
Ik ben 3 jaar geleden geopereerd aan een ovariumcyste via een kijkoperatie. Van buiten zie je geen littekens, maar van binnen zijn er vanzelfsprekend verwondingen geweest, onder andere littekenweefsel en verklevingen.
Na de operatie kreeg ik last van terugkerende blaasontstekingen, pijnlijke menstruatie, buikpijn en brandend maagzuur. Ik liep bij de fysio gedurende meer dan een jaar, maar het gewenste resultaat bleef uit. Dit gaf geen hoop, maar bracht slaapklachten met zich mee.
Totdat ik ging zoeken naar andere oplossingen en terecht kwam bij osteopaat Elise Pattyn. Lezen over osteopathie deed me denken aan dieptemassage bij de Javanen (bekend in onder andere Suriname). Ik weet dat het goed is en je de organen op hun “plek” masseert .
Elise stelde me een heleboel vragen over mijn gezondheid en begreep mijn zorgen. Toen zei ze: “daar kan wel wat aan gedaan worden“. Haar woorden gaven me hoop. Ik ging op de bank liggen en kreeg mijn eerste behandeling van ongeveer 1,5 uur.
Ze keek naar mijn houding en masseerde diep in weefsel op de plekken van de operatie, het deed een beetje zeer natuurlijk maar het was te doen. Tijdens de massage kwamen ook emoties los van de operatie, wat een verlichting!!
Al na de eerste behandeling was er minder pijn. De verbeteringen hielden ook stand tot mijn tweede afspraak bij haar die pas 2 weken later plaats vond. Na de tweede behandeling namen mijn klachten nog meer af.
Inmiddels heb ik drie sessies gehad en mijn gezondheid en levenslust zijn aan het groeien. Er zijn vele therapieën beschikbaar. Voor mij is osteopathie een goede keuze geweest. Ik kan osteopathie een iedereen aanraden, in het bijzonder Elise.
– Regina Tjon Kwan Paw (1972)

Nekpijn met uitstraling naar de arm - nekhernia
De kracht van Elise is haar rust. Of omgekeerd Ze weet de juiste vragen te stellen om je op je gemak te laten voelen. Ik had de indruk dat zij een knop bij me omzette om te herstellen. Natuurlijk komt het allemaal uit jezelf hoe je sterker wordt, maar een juiste behandeling is daarbij noodzakelijk.
Ik had last van mijn nek met uitstraling naar mijn arm en door haar 'bevoelingen' ben ik ook zelf beter gaan luisteren naar mijn lichaam. Osteopathie heeft mij van de pijn afgebracht.
Elise, nogmaals dank dat je met geleerd hebt het beste uit mezelf te halen.
– Mirije Nolta (42)