Afspraak maken

Testimonials

Ervaringen van cliënten

Testimonials pilates

Schouder- en rugklachten verholpen
Medio 2014 werd ik door een manueel therapeut verwezen naar Elise Pattyn. “Ik kan je niet helpen, je hebt Pilates nodig en degene die je kan helpen is Elise Pattyn, zij is de beste. Zij kan je schouder- en rugklachten behandelen”. Kort daarna ben ik met de Pilates lessen bij Elise gestart. De manueel therapeut had gelijk, Elise heeft me inderdaad geholpen om eea soepeler en losser te maken. Kortom, een ervaren Pilates docente met heel veel kennis op haar vakgebied en last but not least ook een zeer prettig persoon!
– WvdH , Amsterdam

Elise kan precies zien en helder uitleggen wat anders kan voor gewenste resultaat
Ik heb al jaren Pilates lessen gevolgd, bij verschillende clubs, en ook in verschillende landen. Recentelijk ben ik begonnen met trainen bij Elise. Ik heb nog nooit zo'n coach gehad die precies kan zien en dan helder uitleggen hoe je de oefeningen anders kan uitvoeren om het juiste resultaat te krijgen. Ook is Elise uitzonderlijk in haar manier van uitleg: ze helpt je echt te "zien" wat je moet doen binnen en buiten je lijf tijdens een les. Verder is Elise een bijzonder aangenaam persoon: open, warm en zorgzaam voor al haar cliënten. Ik beveel Elise van harte aan - maar pas op, want als je met Elise begint, ga je nooit meer stoppen :).
– Lia H.

Rugpijn – herstel na rug hernia
Before I met Elise I had been suffering with severe back pain for 2 years. I had tried everything including having a personal trainer, chiropractor and physiotherapist, but I still kept on having set backs, which was very painful physically and even more so emotionally. But thanks to Elise, I am now fitter, stronger, happier and pain free. I really feel like I now have my life back. I can not thank and recommend Elise enough.
– Kev Ward

Scherp oog en aandacht voor iedereen
Bij Elise ben je in zeer goede handen. Deskundige diagnostiek waardoor mijn klachten zijn verdwenen. Elise heeft bovendien een prettige manier van ondervragen waardoor je je al heel snel op je gemak voelt. Ze geeft naast haar osteopathiepraktijk ook pilates lessen. Ik kijk er elke week naar uit. Aandacht voor iedereen, scherp oog voor deelnemers met klachten. Heel persoonlijk. Ik beveel Elise van harte aan!
– Marjanne De Groot

Versterken schouders en rug - meer algehele souplesse, kracht en lenigheid
De personal pilates sessies die Elise geeft, zijn iedere keer nauwkeurig afgestemd op de plekken, zoals schouders en rug, die versterkt kunnen worden. Tegelijkertijd is er een hele goede opbouw in de sessies waardoor ik een algehele en structurele verbetering ervaar in souplesse, kracht en lenigheid. Haar aanpak is uniek doordat zij met haar achtergrond en specialistische opleiding als osteopaat precies ziet waar de knooppunten zitten, en duidelijke sturing en richting geeft in een zeer geconcentreerde aanpak. De variatie is groot, veel verschillende oefeningen op verschillende apparaten. Aandacht voor de effecten van ademhaling. En dat alles met grote opgewektheid en stralende energie. Dit is ' pilates-plus' ...! C. H., Amsterdam
– C. H. (1967)

Rug hernia en spanning
Na een hernia in mijn onderrug kwam ik bij Elise terecht. Ik heb door de pilates privé lessen geleerd waar ik mijn lichaam te veel aanspan door de pijn. Door de oefeningen voelde ik dat ik die spanning ook kon loslaten. Dat gaf ontspanning in mijn rug waardoor ik weer meer vertrouwen kreeg in mezelf en meer durfde te bewegen. De lessen van Elise zijn altijd plezierig dat komt door haar oprechte interesse en het feit dat ze door haar kennis heel goed (na vragen, onderzoek en observatie) weet waar de schoen wringt.
– Sofia H.

Privé pilates bij hardnekkige heupblessure
Elise Pattyn heeft mij in een aantal sessies pilates van een hardnekkige heupblessure af geholpen. Nadat ik al meer dan 6 maanden bij verschillende fysiotherapeuten in behandeling was geweest hebben de pilates lessen van Elise voor een blijvend herstel gezorgd. Door privé lessen kon Elise mij ook heel gericht oefeningen voor deze heupblessure laten doen. Elise is zeer toegewijd en een kundige pilates lerares. Ik beveel haar ten zeerste aan!
– H. Sellmeijer (1952)

Een wonder van een Pilates-docente
Waarom is Elise een wonder van een pilates docente?
Ik schud zo zeven redenen uit mijn mouw:
Ze is heel serieus in het werken met de pilatesoefeningen, en maakt tussendoor kleine grapjes waardoor de sfeer prettig is;
Ze weet heel goed hoe het lichaam in elkaar zit, en heeft ook oog voor de fysieke verschillen tussen mensen;
Ze luistert en kijkt heel goed naar hoe jij de les gaat beginnen en houdt rekening met wat je niet goed aan kunt vandaag;
Ze motiveert je om flink te werken en leert je te letten op waar jouw grenzen liggen;
Ze heeft een duidelijke structuur in haar les, met leuke variaties en aanpassingen voor wie ergens moeite mee heeft;
Ze legt elke oefening uit in het Nederlands, Engels of Frans en doet zo nodig vóór hoe het moet (en hoe het niet moet);
Ze is werkelijk altijd vrolijk en energiek en straalt uit dat ze met plezier de les gaat beginnen.
Kortom: als leerling voel je je meteen heel welkom, krijg je zin om aan het werk te gaan, en voel je je de hele les door gezien en gewaardeerd!
Na bijna twee jaar een wekelijkse les van Elise is het resultaat dat ik sterker en soepeler ben dan voorheen, en me bewuster ben van mijn houding die geleidelijk verbeterd is.
– Maartje van Daalen (1950)