Afspraak maken

Testimonials

Ervaringen van cliënten

Testimonials osteopathie

Chronische rugklachten
Aangezien ik langdurig rugklachten had ben ik op zoek gegaan naar een andere behandeling dan de chiropractor die ik al verschillende keren bezocht had. Ik had behoefte aan een andere aanpak om de rug klachten langdurig te verminderen.
Bij de eerste behandeling legde Elise duidelijk uit wat zij gaat doen. In haar werk is zij heel secuur, schept vertrouwen en weet goed waar zij het over heeft. De behandeling was zeer uitgebreid en ontspannen.
Ik merkte al vrij snel een ontspannen gevoel, zowel in de rug als in de buikstreek. Ik omschrijf het als ruimte in mijn lichaam.
Na de 2e behandeling, die net zo prettig en uitgebreid was als de eerste merk ik echt verbetering. Zij heeft mij ook adviezen gegeven om de rugklachten, die ik door mijn werk steeds krijg, te verminderen.
Ik kijk uit naar de volgende behandeling omdat ik nu merk dat we naar een oplossing van mijn rugklachten gaan. Elise is zeer gedreven in haar werk en zeer prettig om als therapeut te hebben.
– Liesbeth van Dijk (61)

Vaginale verzakking - blaasontsteking - stijve nek
Van februari tot juni 2015 ben ik vier keer bij Elise geweest, omdat ik klachten had door een teruggekomen vaginale verzakking na een operatie. Daardoor had ik steeds blaasontstekingen, terwijl er met mijn urine niets aan de hand was. Elise onderzocht mij de eerste keer heel grondig, en ik was verbaasd wat zij allemaal met haar handen, helemaal zonder apparaten of meetinstrumenten, kon voelen. Een ander probleem dat ik haar voorlegde was mijn wel heel vaak stijve nek. Het bleek dat er her en der structuren niet optimaal gesitueerd waren in mijn lichaam, en dat er daardoor een grote druk op de “onderste regionen” kwam, waar mijn klachten deels verklaard door werden. Elise begon niet bij het probleemgebied maar pakte het gestructureerd aan. Alles hangt met alles samen, dus eerst moest er op een andere plaats gewerkt worden.

In de vier sessies heeft Elise mij behandeld met bepaalde handgrepen. Tijdens de periode van de osteopatische behandeling ben ik ook door een gynaecoloog behandeld, die mij medicijnen voorschreef. Ik ben ervan overtuigd dat de twee behandelmethoden samen mij van mijn klachten afgeholpen hebben. Met mijn nek gaat het ook veel beter nu! Ik vind Elise heel kundig overkomen; ze weet wat ze doet. Dus hartelijk dank, Elise!!
– Irene Nieboer (56)

Gevoelige huid en darmen
Vorig jaar heb ik vier osteopathie behandelingen gehad van Elise voor mijn gevoelige huid en darmen. Wat ik bijzonder vind aan de behandelingen bij Elise, is dat ze je lichaam behandelt volgens een holistisch principe. Wat ik mis in de reguliere westerse gezondheidszorg, is dat ze het lichaam niet als één geheel zien, terwijl alles juist met elkaar is verbonden. Ik keek zelfs naar de behandelingen van Elise uit, omdat ze me intensieve buikmassages gaf, die soms wat pijnlijk waren, maar op een gekke manier heel erg goed voelden. De basis van veel van mijn lichamelijke klachten lag namelijk in mijn darmen. Wat ik fijn vind aan Elise als osteopaat is dat ik me meteen bij haar om m’n gemak voelde. Daarbij was ik erg onder de indruk van haar kundigheid en kennis over de werking van het lichaam. De behandelingen hebben me niet alleen heel erg goed gedaan, ze hebben me zelfs veel over m’n eigen lichaam geleerd.
– Mariska Gunsing (25)

Nekpijn met uitstraling naar de arm - nekhernia
De kracht van Elise is haar rust. Of omgekeerd Ze weet de juiste vragen te stellen om je op je gemak te laten voelen. Ik had de indruk dat zij een knop bij me omzette om te herstellen. Natuurlijk komt het allemaal uit jezelf hoe je sterker wordt, maar een juiste behandeling is daarbij noodzakelijk.
Ik had last van mijn nek met uitstraling naar mijn arm en door haar 'bevoelingen' ben ik ook zelf beter gaan luisteren naar mijn lichaam. Osteopathie heeft mij van de pijn afgebracht.
Elise, nogmaals dank dat je met geleerd hebt het beste uit mezelf te halen.
– Mirije Nolta (42)

Trage schildklier (hypothyreoïdie) - fibromyalgie
Ik ben een actieve vrouw van 55 jaar met meerdere gezondheidsproblemen: een schildklierziekte van Graves, op meerdere plekken artrose en al vele jaren fibromyalgie.
Na jaren tamelijk vergeefs uitproberen van verschillende therapieën, was daar Elise met osteopathie. Ik wenste dat zij eerder op mijn pad was gekomen. Ze behandeld mij 1x in de 6 weken, waarvoor ik graag de reis van Utrecht naar Amsterdam maak. Eerst bespreken we hoe de weken verlopen zijn, dan volgt de behandeling, legt ze uit wat er gedaan is, en krijg ik advies voor de komende weken. Na de behandeling functioneer ik een aantal weken beter.
Vaak zeg ik tegen haar, ik ben blij er weer te zijn, ik kan niet zonder jou. Ze heeft mij in het afgelopen jaar een stuk beter leren omgaan met alles. Lieve Elise, bedankt voor wat je voor mij doet!
– Corry Rossewij (55)

Snel resultaat - Goede handen
Met osteopathie heb ik al sinds 2003 goede ervaringen. Sinds maart van dit jaar ben ik onder behandeling bij Elise. Mijn klachten namen spoedig af en dat gaf me een goed gevoel.
Elise geeft voor, tijdens en na de behandeling steeds goed aan wat ze doet en waarom ze het doet. Ook geeft ze gevraagd en ongevraagd adviezen om de resultaten van haar behandelingen optimaal te laten zijn. Kortom, bij Elise ben ik letterlijk in goede handen.
– Paul Winters (53)