Afspraak maken

Testimonials

Ervaringen van cliënten

Testimonials osteopathie

Buikpijn - menstruatiepijn - darmklachten - spanningen
Ik voelde me snel vertrouwd en op mijn gemak bij Elise. Ik heb verschillende klachten gehad en altijd in het buikgebied. Buikpijn, menstruatiepijn, darmklachten, noem het maar op.
Na een behandeling van Elise voel ik me als herboren. Ik merk dat wanneer ik psychische spanningen heb, deze zich ook in mijn buik vastzetten. Elise verbindt ook het lichamelijke en psychische met elkaar en ze luistert heel goed. Soms werkt ze in de buik regio, andere keren behandelt ze wat hoger waardoor ik meer ruimte ervaar in mijn onderbuik. Termen zoals loslaten en je ruimte innemen zijn vaak aan bod gekomen. Nu kom ik alleen nog wanneer ik weer last heb maar alles is zo goed als weg. Ik kan haar heel erg aanraden, Elise is echt iemand aan wie je jezelf kunt toevertrouwen.
– Saida Prins (35)

Trage schildklier (hypothyreoïdie) - fibromyalgie
Ik ben een actieve vrouw van 55 jaar met meerdere gezondheidsproblemen: een schildklierziekte van Graves, op meerdere plekken artrose en al vele jaren fibromyalgie.
Na jaren tamelijk vergeefs uitproberen van verschillende therapieën, was daar Elise met osteopathie. Ik wenste dat zij eerder op mijn pad was gekomen. Ze behandeld mij 1x in de 6 weken, waarvoor ik graag de reis van Utrecht naar Amsterdam maak. Eerst bespreken we hoe de weken verlopen zijn, dan volgt de behandeling, legt ze uit wat er gedaan is, en krijg ik advies voor de komende weken. Na de behandeling functioneer ik een aantal weken beter.
Vaak zeg ik tegen haar, ik ben blij er weer te zijn, ik kan niet zonder jou. Ze heeft mij in het afgelopen jaar een stuk beter leren omgaan met alles. Lieve Elise, bedankt voor wat je voor mij doet!
– Corry Rossewij (55)

Bekken- en rug problematiek tijdens en na zwangerschap
Na mijn zwangerschap bleef ik rugklachten houden waarvoor ik uiteindelijk naar fysiotherapie ben gegaan. Met oefeningen en massage veranderden de klachten wel, maar echt overgaan deden ze niet. Op aanraden van een collega heb ik toen een afspraak gemaakt bij Elise. In mijn zwangerschap had ik last van mijn bekken en dan met name mijn schaambotje. Het was net alsof dit scheef was gaan staan.

Na de eerste behandeling was er nog niet heel veel verschil. Wel had ik het idee dat er veel beter naar de oorsprong van de klacht werd gekeken en hoe die op te lossen. Elise constateerde inderdaad dat mijn onderrug en bekken niet helemaal in balans waren.

Na de tweede behandeling merkte ik direct een groot verschil. Vlak na de behandeling voelde het allemaal wat beurs aan. Maar na enkele dagen had ik bij tijden eindelijk weer helemaal geen last van mijn onderrug.

Het was bijzonder om te merken dat de gevoelige plekken in de buikregio door de behandelingen minder gevoelig werden en dat daardoor mijn rugklachten afnamen. Veel rugklachten komen namelijk vanuit de buik, heb ik geleerd. En door de behandeling kwam mijn bekken weer meer in balans. Ook dit was duidelijk voelbaar.

Elise zelf is een prettig, rustig persoon. De behandelingen door haar zijn met aandacht en rust, wat ik erg prettig vind. Ze komt professioneel en kundig over.

Kortom: zoek je een goede fijne osteopaat dan kan ik haar zeker aanbevelen!
– Marleen

Nekpijn met uitstraling naar de arm - nekhernia
De kracht van Elise is haar rust. Of omgekeerd Ze weet de juiste vragen te stellen om je op je gemak te laten voelen. Ik had de indruk dat zij een knop bij me omzette om te herstellen. Natuurlijk komt het allemaal uit jezelf hoe je sterker wordt, maar een juiste behandeling is daarbij noodzakelijk.
Ik had last van mijn nek met uitstraling naar mijn arm en door haar 'bevoelingen' ben ik ook zelf beter gaan luisteren naar mijn lichaam. Osteopathie heeft mij van de pijn afgebracht.
Elise, nogmaals dank dat je met geleerd hebt het beste uit mezelf te halen.
– Mirije Nolta (42)

Schouderpijn en stijfheid na longoperatie - pleuritis
Ze buigt mijn elleboog, zwaait mijn arm heen en weer, geeft me een effen blik en zegt:
‘Niks aan de hand met je schouder.’
‘Maar ik heb daar nog altijd pijn, sinds mijn longoperatie twee jaar geleden,’ zeg ik.
‘OK,’ zegt ze, ‘ik ga nu naar je ingewanden, als je het niet erg vindt.’
De ziekenhuisdokters noch de huisarts hadden mij gewaarschuwd voor de overblijvende pijn, noch hadden ze iets gezegd over beschikbaarheid van goede behandelingsmethoden. Nu, eindelijk, had ik Elise gevonden.

Ze zegt: ‘De stijfheid rond je rechterlong heeft te maken met je hele slijmvliessysteem. Verstoringen in dit systeem komen vaak voort uit het verkeerd functioneren van je ingewanden. Emoties tasten heel makkelijk de gevoelige en complexe flora daar aan. Ook de operatie en daarmee verbonden emoties kunnen de werking van de darmen hebben beïnvloed. Dus ik ga nu eerst naar je ingewanden. Het gaat vooral om voelen, goed voelen. Oh, ja, ik voel daar stijfheid of hardheid, vooral in je dikke darm. Ik ga dat gebied nu masseren. Op die manier komt er ook meer beweeglijkheid in het weefsel van je long en schouder.’

Dat was een half jaar geleden. Nu kan ik mijn schouder bijna in alle richtingen bewegen en het voelt licht. Elise deed geweldig werk.
– Peter van der Werff (74)

Snel resultaat - Goede handen
Met osteopathie heb ik al sinds 2003 goede ervaringen. Sinds maart van dit jaar ben ik onder behandeling bij Elise. Mijn klachten namen spoedig af en dat gaf me een goed gevoel.
Elise geeft voor, tijdens en na de behandeling steeds goed aan wat ze doet en waarom ze het doet. Ook geeft ze gevraagd en ongevraagd adviezen om de resultaten van haar behandelingen optimaal te laten zijn. Kortom, bij Elise ben ik letterlijk in goede handen.
– Paul Winters (53)