Afspraak maken

Blog

Hoe kan je het beste meer uit je osteopathiebehandeling halen

  • Home
  • Blog
  • Hoe kan je het beste meer uit je osteopathiebehandeling halen

Hoe kan je het beste meer uit je osteopathiebehandeling halen

Osteopathie is een behandelwijze die deuren opent in het lichaam. Na een osteopathiebehandeling gaat het lijf zelf verder aan de slag met beter worden, zodat de fysieke klachten uiteindelijk afnemen of verdwijnen. Ja, je leest het goed. Er is dus een samenwerking tussen osteopaat en patiënt. Hoe beter die samenwerking is, hoe beter en sneller het resultaat zal zijn.

In dit kader benaderen patiënten me met vragen over wat ze wel en niet kunnen doen na de behandeling. Ook gebeurt het wel eens dat symptomen na een sessie tijdelijk erger lijken. Ook dan kunnen mensen vragen of dat wel normaal is en wat ze kunnen doen.

Lees verder als je wil weten hoe jij je lijf na een behandeling het beste kan ondersteunen en hoe je bij een dipje zo snel mogelijk weer in stijgende lijn verder kan. Op naar jouw volle potentie!


Na de behandeling ruimt het LICHAAM op om beter te worden

Een behandeling stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Dit wil zeggen dat je lichaam opruimt om beter te worden. Het uiteindelijke resultaat is een verbeterde functie, waardoor de klachten afnemen en kunnen verdwijnen.

In de meeste gevallen ervaren mensen in de opruimfase positieve bijwerkingen zoals meer energie, meer beweeglijkheid, helderheid, ruimte, diepe ontspanning, zich lichter voelen, meer contact met het lichaam en het verdwijnen van klachten.

In sommige gevallen gaat het opruimen gepaard met tijdelijke verergering van de symptomen. Dit kun je als vervelend ervaren, maar het is ook een goed teken. Je lichaam is zichzelf aan het genezen.

De meest voorkomende tijdelijke klachten na een behandeling zijn: vermoeidheid, beurs gevoel, hoofdpijn, emotionele instabiliteit, het terugkeren van vroegere klachten, veranderingen in de stoelgang en stijfheid.

Het is vooral belangrijk je hier geen zorgen over te maken maar te berusten in de wijsheid en kracht van je lichaam. Je lichaam doet echt zijn best het beter voor je te maken. Het is belangrijk je lichaam hierin te respecteren en het de tijd te geven die nodig is. Wanneer iemand echter reageert met paniek of spanning, dan werkt dat het herstel tegen, waardoor het lijf langer uit balans blijft.

De kunst is de veranderingen in je lichaam te verwelkomen, of je die nu als leuk of minder leuk ervaart. Zo geef je je lichaam de rust en ruimte die het nodig heeft om beter te worden. Dus hoe je lijf ook reageert, het is in beweging en dat is goed.


7 tips om je lijf na een behandeling TE ONDERSTEUNEN

  1. Plan na de sessie een moment van rust en ontspanning
    Voel even hoe je je voelt en verwelkom dat gevoel. Je komt immers een laagje dieper bij jezelf en dat kan even onwennig aanvoelen.

  2. Luister naar de behoeften van je lichaam
    Omdat je meer in balans komt, krijg je ook duidelijker signalen van je lichaam die aangeven wat goed voor je is. Helaas strookt de lichaamswijsheid niet altijd met wat we denken en willen. Als je er open voor staat is het een mooie uitnodiging om jezelf nog meer te omarmen en steeds dieper te voelen wat je echt nodig hebt en je daar aan over te geven.

  3. Blijf ademen
    Adem ritmisch
    (bijvoorbeeld 4 tellen inademen, 4 tellen uitademen), vloeiend en met focus op het borst-hart gebied. Zo ademen heeft een harmoniserend effect waardoor je je genezing positief beïnvloedt.

  4. Drink voldoende water
    Drink anderhalf tot twee liter water per dag. Water drinken helpt met het afvoeren van afvalstoffen.

  5. Blijf in beweging
    Blijf de eerste dagen op een milde manier in beweging, zoals
    15 tot 30 minuutjes wandelen in de natuur. Wandelen helpt met de integratie en circulatie. Ga hierbij niet voorbij je pijngrens.

  6. Zorg voor voldoende nachtrust
    Tijdens de nacht
    vindt een groot deel van het genezingsproces plaats.

  7. Mocht je toch nog twijfels hebben, neem dan contact op met mij of met je huisarts.


binnen en buitenkant– de basis voor jouw dagelijks welzijn


De binnenkant in balans - de kracht van osteopathie

Een osteopathiebehandeling stimuleert het genezingsproces. Het lijf gaat aan het werk. De talrijke functies van het lichaam worden met meer gemak volbracht. Het lijf wordt weerbaarder. In dezelfde uiterlijke omstandigheden raakt je lijf minder uit balans en ondervind je dus minder fysieke last.


De buitenkant in balans - de kracht van jezelf

Maar wat als de balans buiten je lijf erg verstoord blijft? Denk hierbij aan werkdruk, leefstijl, stress, slaapgewoonte, eetpatroon, beweging en persoonlijke relaties. Wanneer de druk van buitenaf erg hoog blijft, dan kan het lijf ondanks zijn nieuw verworven innerlijke stabiliteit sneller weer uit balans raken. Het is dus belangrijk om te kijken naar aspecten in jouw leven waar je last van hebt en deze positief te veranderen zodat je emmer van stressoren zo leeg mogelijk blijft.


Een sterke binnenkant en een uitgebalanceerde omgeving zorgen voor de beste duurzame resultaten. Het bijzondere aan osteopathie is dat mensen zich vaak door de innerlijke veranderingen geïnspireerd voelen ook de buitenkant te veranderen.


Meer begeleiding nodig?

Vind je het echter moeilijk om naar je lichaam te luisteren of gezonde keuzes te maken of weet je niet op welke manier jij wel in beweging kunt komen? Dan is lichaamsgerichte coaching wellicht iets voor jou.

Zit je met uiteenlopende vragen die zowel je lichaam, geest, werk en of relatie betreffen? Dan is een Body Mind Soul sessie uitermate geschikt om eventuele onderlinge samenhang te onderzoeken.


Als je ervaringen hebt met osteopathie, dan nodig ik je uit om deze in het commentaarveld hieronder te delen. Wat heeft osteopathie lichamelijk bij jou veranderd? Hoe heeft het je leven veranderd? Alvast dank voor jouw inspiratie en deelname!


Ik hoop je met dit artikel enthousiast gemaakt te hebben om actiever deel te nemen aan je behandeltraject. Zo krijg je meer grip op je gezondheid en kwaliteit van leven.

Heb je nog vragen of wil je samen aan de slag? Neem dan vrijblijvend contact met me op.


Op jouw gezondheid!

Elise


PS: Deel dit artikel met jouw netwerk door op Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+ en Email knoppen te klikken, want zo kunnen kennissen en vrienden in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren. Dank je wel!



Onderwerpen
osteopathie zelfontwikkeling na de behandeling
Deel dit artikel

Gesprek laden