Afspraak maken

De kracht van osteopathie

Terug in balans


Onbegrepen en terugkerende klachten

In het ideale geval voelen wij ons goed en kunnen wij onze energie maximaal benutten voor de dingen die we graag doen. Het lijkt vanzelfsprekend, maar helaas is het niet voor iedereen weggelegd. Onbegrepen fysieke beperkingen en klachten kunnen ons leven beheersen.

Zelfhelend vermogen

Ons lichaam is een ingenieus mechanisme dat continu in beweging is voor het vervullen van talrijke functies. Het beschikt over de bijzondere capaciteit om zichzelf in gezond evenwicht te houden, het zelfhelend vermogen. Ondanks de voortdurende veranderingen die binnen en buiten ons lichaam plaatsvinden, blijft dit vermogen voor inwendig evenwicht zorgen.

Blijvend uit balans

Ook al heeft het lichaam te kampen met overbelasting, blessures, slechte voeding, verkeerde houding, operaties, stress, ziektekiemen en andere uitdagingen, onder normale omstandigheden komt het terug in evenwicht. Maar er zijn ook omstandigheden waardoor het lichaam uit balans blijft en de klachten voortduren of terugkeren. Een disbalans kan zich naast fysieke klachten, ook uiten op energetisch, emotioneel en spiritueel vlak.

Balans herstellen

Volgens de osteopathische vorm van geneeskunde bezie ik klachten dan als uitingen van deze disbalans. Met een manuele methode spoor ik de verstoringen in het lichaam op en behandel ze zodat de totale balans zich weer kan herstellen. Daarmee verminderen de klachten en zullen ze uiteindelijk verdwijnen.