Afspraak maken

Reviews osteopathie

Liefde
Wanneer jouw binnen-ogen de mijne doorboren,
Wanneer jouw binnen-oren mijn innerlijke stem horen,
Raakt het mijn ziel…
Teer, kwetsbaar doch krachtig wil het verlegen schuilen
Ze weet zich veilig en besluit zich te tonen.
Warmte stroomt in mijn armen omlaag en omhoog en zet ze in brand. Overgave!

Handen raken in aanwezigheid.
Ik laat mij raken.
Mijn ziel baant zich dansend van vreugde een weg naar beneden en bezielt mijn lichaam.
In veiligheid geef ik mij over aan mijn ‘Zelf’ terwijl jij getuige bent.
Jij volgt en voelt en vriendelijk nodig jij mij uit nog dieper en verder die wereld, die door het
dagelijkse tumult steeds monddood wordt verklaard, te onderzoeken.
Ik wilde, was niet bang, nog moedig, doch nieuwsgierig maar niet opgewonden.
Ik volgde de stroom.
Het laat zich eindelijk woordeloos kennen.
Eenheid, liefde, geruis, gekolk zo levend!
Dankbaarheid!

Op de terugweg kijk ik in de autospiegel en in een stralend, open ogen-blik weet ik:
O ja, ik was het vergeten maar dit is wie ik ben en wil leven.
Liefde!
– Niet mijn naam is belangrijk maar wie ik BEN!

Osteopathie & coaching bij chronische rugklachten
Nadat de artsen, na een jaren lange medische zoektocht, geen aantoonbare reden konden vinden voor mijn rugpijn. Gaven ze mij (56) aan te gaan leren leven met die pijn. Aangezien ik mij daar te jong voor vond besloot ik het te gaan zoeken in de alternatieve circuit.
Zo kwam ik bij Elise terecht. Elise is rustig, lief en is een ster in luisteren en spiegelen. Ik voelde mij meteen op mijn gemak bij haar.
Samen zijn we naar de dieperliggende pijn gaan kijken. De coaching met Elise geeft inzicht in pijn en soms trauma’s die lekker diep zijn weggestopt. Het heeft mij zoveel inzichten gegeven in hoe ik mijn leven heb geleefd, in hoe ik mijn leven leid, en nu in hoe ik mijn leven wil gaan leiden. Door haar osteopathie behandelingen voelde ik waar mijn blokkades zaten. Door middel van aanraking, manipulatie en bewuste ademhaling leer je wat deze diep weggestopte, pijn, jouw lichaam vertelt.
Nu ik weet wat mijn lichaam mij vertelt weet ik hoe ik hier mee om moet gaan. Eindelijk heb ik mijn pijn een plek kunnen geven waardoor ik af ben van mijn jarenlange rugpijn én mijn kriebel in mijn keel.
Ik gun het werkelijk iedereen.
– Masha Vos

Stijve schouder - menstruatieklachten -onderhoudsbeurt
Ik had al enige tijd last van een stijve schouder wat mij belemmerde in mijn dagelijks leven. Er werd mij aangeraden om eens een osteopathiebehandeling te doen bij Elise. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten en vond de behandeling erg verrassend. Osteopathie werkt namelijk erg van binnenuit. Elise zoekt intensief in je lichaam naar verstoorde verbindingen waar klachten uit voortkomen en legt heel goed uit wat ze doet. Ik merkte al snel dat mijn schouder soepeler werd en "en passant" heeft ze ook menstruatieklachten aangepakt. Ik heb nu eigenlijk geen klachten meer maar kom nog een paar keer per jaar bij haar voor een "onderhoudsbeurt" om mijn lijf zoveel mogelijk klachtenvrij te houden! Elise is een bijzonder prettige persoonlijkheid en enorm kundig, echt iemand in wie je je vertrouwen kunt stellen.
– Arita Poldervaart (52)

Heling van lichaam en ziel
Eigenlijk kwam ik bij Elise voor een korte behandeling van een nekblessure, maar door haar fantastische energie, doortastendheid en openheid kwam er veel meer op tafel dan dat. Het feit dat ze ook danseres is geweest creëerde voor mij meteen een extra verbinding. Er is ongelooflijk veel ruimte en aandacht voor alles en daardoor zijn de behandelingen iedere keer weer holistisch: niet alleen mijn lichaam is geheeld, ofwel aan het helen, maar ook mijn ziel. Ook al ‘wist’ ik wel dat er een verbinding is tussen lichaam & geest, de impact van de sessies blijven me verbazen. Mijn blessures zijn geheeld, ik begrijp eindelijk waar mijn lichaamsspanning vandaan komt en ik heb afscheid mogen nemen van oude, niet meer dienende patronen en overtuigingen. Elise heeft me af en aan begeleid tijdens een intensief proces het afgelopen jaar en ik weet zeker dat ik terug blijf komen voor ondersteuning. Ik ben erg dankbaar dat ik ‘haar gevonden heb’ - je bent namelijk niet alleen in handen van een geweldige osteopate, maar een absoluut holistische lifecoach die je veel meer geeft dan dat je kunt bedenken.
– Marije

Verkramping van maag en darmen - Body en Mind verbinding
Ik kwam bij Elise met fysieke klachten: mijn maag-darmstelsel was compleet verkrampt en de huisarts vond geen pathologische verklaring.
Na drie maanden ben ik niet alleen vrij van fysieke klachten maar ook mentaal en emotioneel voel ik me veel sterker.
Wat ik als zeer bijzonder en waardevol heb ervaren tijdens mijn sessies met Elise is hoe zij op zachte en subtiele wijze de taal van het lichaam leest en dit vervolgens behandeld. De psychologie is gelimiteerd tot wat het hoofd kan begrijpen, maar voorbij die grens is er de mogelijkheid om naar het lichaam te luisteren. Door haar vorm van therapie heeft Elise mij veel verder kunnen brengen in het verwerken van (fysiek) trauma dat ik met hoofd niet kon (h)erkennen. Elise heeft me geholpen door dit fysieke trauma te behandelen en te kijken welke mentale blokkades er tijdens die behandelingen naar boven kwamen. Daarnaast had ik enkele coachingssessies om deze inzichten te kunnen internaliseren.Zo loste niet alleen de fysieke klachten op, maar heb ik inmiddels ook veel meer inzicht in mijn eigen psyche. Een prachtig voorbeeld van hoe lichaam en geest verbonden zijn.
– Leontine

Goed functioneren van organen en hele lichaam
Mijn ervaringen met de osteopathie behandeling bij Elise Pattyn zijn heel positief. Zij is zeer kundig en heeft de gave om goed contact te maken en je volledig op je gemak te laten voelen. Haar behandelingen zijn heel effectief en zorgen voor het goed in balans laten functioneren van mijn organen en uiteindelijk mijn hele lichaam. Ik heb veel baat bij haar osteopathie. Door de combinatie van mesologie en osteopathie functioneer ik veel beter en voel ik mij gezonder.
– D. 't Hooft (67)

De begeleiding van Elise is voor mij heel waardevol. Door een combinatie van behandelingen en coaching heb ik een enorme groei doorgemaakt. Elise biedt een veilige ruimte waar ik helemaal mag 'zijn'. Hierdoor kom ik bij emoties, ervaringen en diepere lagen waar ik nog geen bewustwording had. Dat heeft een heel helend en koesterend effect. Een investering in groei en heling.
– Roos

Rugpijn – herstel na rug hernia
Before I met Elise I had been suffering with severe back pain for 2 years. I had tried everything including having a personal trainer, chiropractor and physiotherapist, but I still kept on having set backs, which was very painful physically and even more so emotionally. But thanks to Elise, I am now fitter, stronger, happier and pain free. I really feel like I now have my life back. I can not thank and recommend Elise enough.
– Kev Ward

Blaasontstekingen - pijnlijke menstruatie - buikpijn - maagzuur - na operatie ovariumcyste
Mijn naam is Regina en ik ben schoonheidsspecialiste en cuppingtherapeute. Het volgende heb ik zelf mogen ervaren. Lees mijn verhaal.
Ik ben 3 jaar geleden geopereerd aan een ovariumcyste via een kijkoperatie. Van buiten zie je geen littekens, maar van binnen zijn er vanzelfsprekend verwondingen geweest, onder andere littekenweefsel en verklevingen.
Na de operatie kreeg ik last van terugkerende blaasontstekingen, pijnlijke menstruatie, buikpijn en brandend maagzuur. Ik liep bij de fysio gedurende meer dan een jaar, maar het gewenste resultaat bleef uit. Dit gaf geen hoop, maar bracht slaapklachten met zich mee.
Totdat ik ging zoeken naar andere oplossingen en terecht kwam bij osteopaat Elise Pattyn. Lezen over osteopathie deed me denken aan dieptemassage bij de Javanen (bekend in onder andere Suriname). Ik weet dat het goed is en je de organen op hun “plek” masseert .
Elise stelde me een heleboel vragen over mijn gezondheid en begreep mijn zorgen. Toen zei ze: “daar kan wel wat aan gedaan worden“. Haar woorden gaven me hoop. Ik ging op de bank liggen en kreeg mijn eerste behandeling van ongeveer 1,5 uur.
Ze keek naar mijn houding en masseerde diep in weefsel op de plekken van de operatie, het deed een beetje zeer natuurlijk maar het was te doen. Tijdens de massage kwamen ook emoties los van de operatie, wat een verlichting!!
Al na de eerste behandeling was er minder pijn. De verbeteringen hielden ook stand tot mijn tweede afspraak bij haar die pas 2 weken later plaats vond. Na de tweede behandeling namen mijn klachten nog meer af.
Inmiddels heb ik drie sessies gehad en mijn gezondheid en levenslust zijn aan het groeien. Er zijn vele therapieën beschikbaar. Voor mij is osteopathie een goede keuze geweest. Ik kan osteopathie een iedereen aanraden, in het bijzonder Elise.
– Regina Tjon Kwan Paw (1972)

Gespannen middenrif - galblaas - gejaagdheid - schouder- en nekklachten
Na een periode met veel spanning en pijn in mijn middenrif, met name de galblaas, kwam ik bij Elise terecht, en wat ben ik blij met haar. Wat zij doet noem ik toveren met haar handen! Door o.a. het middenrif te manipuleren, door bewustwording van mijn gedrag en door ook thuis oefeningen te doen komt er steeds meer ruimte en ontspanning in die streek. De verkramping neemt af. Na de behandeling komen er soms emoties vrij en ben ik het gejaagde gedrag waar ik vaak last van heb kwijt. Bevrijdend! Ook voor nek/schouderklachten kan ik intussen bij haar terecht. Daarnaast volg ik met veel plezier haar pilateslessen. Elises holistische benadering vind ik bijzonder prettig en wijst me niet alleen op fysieke aspecten, maar ook op emotionele. De rustige muziek tijdens de behandelingen draagt bij aan een ontspannen sfeer. Elises vertrouwenwekkende aanpak kan ik iedereen aanraden.
– Monique Eggermont (1952)